Info

Zondag 19 september is alweer de 8e editie van de Vestingloop Willemstad! Een hardloopfeest dat voor iedereen iets te bieden heeft! Een 1 km Kids Run, 2 km Jeugdloop, Van Zuilichem 5 km Loop, Schouten Zekerheid 10 km Loop en een Halve Marathon. Daarnaast hebben de 5 km en 10 km een Bedrijvenloop. Lopen door prachtige natuur, langs historische plekken en finishen midden in de gezelligheid van de Willemstadse haven met vele sfeervolle restaurants en terrassen.

09.30 uur
10.00 uur
11.00 uur
11.30 uur
12.00 uur
13.30 uur
16.00 uur

Terrein geopend
Start 10 km Wandeltocht
Start 1 km Kids Run
Start 2 km Jeugdloop
Start 5 km Loop
Start 10 km Loop
Einde programma

We mogen weer, maar samen houden we het veilig!

Geweldig dat je weer mee mag doen aan een hardloopevenement in de buitenlucht. Vanuit de overheid en de gemeente zijn er wel voorwaarden waaronder we deze evenementen mogen organiseren.

De Gedragsregels die we tijdens EPICinderunning events met elkaar respecteren en waar wij vanuit de organisatie op toetsen tijdens het evenement staan hieronder.

Samen met de onderstaande gedragsregels Corona zal je een startnummer krijgen waarop duidelijk je tijd staat dat je het eventterrein op mag komen alsook je werkelijke starttijd.

Belangrijk is dat wij algemeen de RIVM maatregelen respecteren en daarnaast zal je bij je inschrijving garanderen dat je niet ziek en snotterig etc naar het event komt.

Onze organisatie en vrijwilligers zijn ook allemaal op de hoogte van deze gedragsregels. Wordt je aangesproken, leef dan het gevraagde na en laten we er samen een mooi evenement van maken, want zo houden we het samen veilig! Veel plezier met je sportieve uitdaging. #keepitepic

Het evenement is te bereiken met de auto waarbij er geparkeerd kan worden op de parkeerplaatsen aan de Hellegatsweg nabij Jachthaven de Batterij. De start en de finish is allemaal op korte loopafstand van de parkeerplaatsen. Parkeren aan de andere kant van Willemstad, buiten de Vesting, is ook mogelijk. Mensen uit de nabije omgeving worden aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Ook is er de mogelijkheid om met de veerpont vanaf Numansdorp te komen, voor meer info zie: http://www.veerdienstanna.nl/index.php/nl/welkom/

De Gemeente Moerdijk zet tevens pendelbussen in vanaf de Volkeraksluizen naar Willemstad. Deze rijden tussen 11:00 en 19:00 uur heen en weer.

Info tent

Bij het evenemententerrein aan de Lantaarndijk zal er een Info tent geplaatst worden waar de deelnemers/bezoekers terecht kunnen voor vragen/informatie. De startnummer en shirts/bibbits worden van te voren per post opgestuurd.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Op het evenemententerrein is er dit jaar ook weer een tassenafgifte aanwezig, voor 2 euro per persoon kan je hier als deelnemer gebruik van maken. Via het ticketsysteem kan je van te voren hiervoor een ticket aanschaffen. Helaas zijn er dit jaar geen kleedaccommodaties aanwezig.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht. Daarnaast op het parcours van de 5 KM 1 waterpost, 10 KM twee waterposten en de Halve Marathon 4 waterposten.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden ingericht bemand door minimaal twee medewerkers. Daarnaast zullen er minimaal twee EHBO medewerkers op de fiets mee rijden met de lopers op het parcours.

Toiletten

Nabij de start/finish locatie zullen mobiele toiletten worden geplaatst.

Zonder vrijwilligers geen vestinglopen! Help jij ons?

De Vestinglopen zijn er voor en door de mensen in de vestingplaatsen en omgeving! Als jij niet zo van hardlopen houdt of dat misschien niet kunt, betekent dit niet dat je geen onderdeel uit kunt maken van het evenement. Helpen is net zo leuk als meedoen!

Lees hier verder hoe je vrijwilliger kunt worden