Info

Zondag 22 september is de 11e editie van de Vestingloop Willemstad! Een hardloopfeest dat voor iedereen iets te bieden heeft! Een 1 km Kids Run, 2 km Jeugdloop, 5 km Loop, 10 km Loop en 5 KM Wandeltocht. Daarnaast hebben de 5 km en 10 km een Bedrijvenloop. Lopen door prachtige natuur, langs historische plekken en finishen midden in de gezelligheid van de Willemstadse haven met vele sfeervolle restaurants en terrassen.

10.30 uur
12.00 uur
12.20 uur
12.30 uur
13.30 uur
14.30 uur
16.30 uur

Terrein geopend
Start 5 km Wandeltocht
Start 1 km Kids Run
Start 2 km Jeugdloop
Start 5 km Loop
Start 10 km Loop
Einde programma

Het evenement is te bereiken met de auto waarbij er geparkeerd kan worden op de parkeerplaatsen aan de Hellegatsweg nabij Jachthaven de Batterij. De start en de finish is allemaal op korte loopafstand van de parkeerplaatsen. Parkeren aan de andere kant van Willemstad, buiten de Vesting, is ook mogelijk. Mensen uit de nabije omgeving worden aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Ook is er de mogelijkheid om met de veerpont vanaf Numansdorp te komen, voor meer info zie: http://www.veerdienstanna.nl/index.php/nl/welkom/

De Gemeente Moerdijk zet tevens pendelbussen in vanaf de Volkeraksluizen naar Willemstad. Deze rijden tussen 11:00 en 19:00 uur heen en weer.

Info tent

Bij het evenemententerrein aan de Lantaarndijk zal er een Info tent geplaatst worden waar de deelnemers/bezoekers terecht kunnen voor vragen/informatie en eventueel het ophalen van startnummers en producten.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Op het evenemententerrein is er dit jaar ook weer een tassenafgifte aanwezig, voor 2 euro per persoon kan je hier als deelnemer gebruik van maken. Via het ticketsysteem kan je van te voren hiervoor een ticket aanschaffen. Helaas zijn er dit jaar geen kleedaccommodaties aanwezig.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht. Daarnaast op het parcours van de 5 KM 1 waterpost, 10 KM twee waterposten en de Halve Marathon 4 waterposten.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden ingericht bemand door minimaal twee medewerkers. Daarnaast zullen er minimaal twee EHBO medewerkers op de fiets mee rijden met de lopers op het parcours.

Toiletten

Nabij de start/finish locatie zullen mobiele toiletten worden geplaatst.

Schrijf je in voor woensdag 21 augustus (12:00 uur) en ontvang een gepersonaliseerd Vestingloop Willemstad startnummer. Alle inschrijven na woensdag 21 augustus (12:00 uur) ontvangen een Vestinglopen startnummer zonder naam.

Zonder vrijwilligers geen vestinglopen! Help jij ons?

De Vestinglopen zijn er voor en door de mensen in de vestingplaatsen en omgeving! Als jij niet zo van hardlopen houdt of dat misschien niet kunt, betekent dit niet dat je geen onderdeel uit kunt maken van het evenement. Helpen is net zo leuk als meedoen!

Lees hier verder hoe je vrijwilliger kunt worden