Info

De Vestingloop Hellevoetsluis vindt voor de zesde keer plaats op zondag 26 mei 2024. Het is een gezellig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er is een 1 KM Familieloop voor kinderen t/m 12 jaar, een 5 KM Loop met een prachtig parcours over de vestingwallen, voor de wat meer getrainde loper een uitdagende 10 KM Loop en ook weer een Halve Marathon voor de fanatieke hardlopers. Daarnaast is er dit jaar ook weer een 5 KM Wandeltocht over de Vestingwallen. Mensen die zelf niet kunnen of willen lopen worden natuurlijk gevraagd om de deelnemers langs het parcours te komen steunen!

Het parcours biedt een mooie afwisseling tussen de gezelligheid van de stad Hellevoetsluis en de schitterende omgeving. Het is een uitdagend en afwisselend parcours waarop onderweg veel te genieten valt!

09.30 uur
10.00 uur
10.20 uur
11.30 uur
12.30 uur
13.00 uur
16.30 uur

Terrein geopend
Start 5 km Wandelen
Start 1 km Familie Loop
Start 5 km Loop
Start Halve Marathon
Start 10 km Loop
Einde programma

Het evenement is te bereiken met de auto waarbij er geparkeerd kan worden bij het Zuidfront. De start en finish zijn allemaal op korte loopafstand van de parkeerplaatsen. Mensen uit de nabije omgeving wordt aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Tevens kun je met de bus het evenement bereiken. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Wedstrijdsecretariaat

Aan het Zuidfront wordt er een Info tent geplaatst waar de deelnemers/bezoekers terecht kunnen voor vragen/informatie.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Op het evenemententerrein is er dit jaar ook weer een tassenafgifte aanwezig, voor 2 euro per persoon kan je hier als deelnemer gebruik van maken. Via het ticketsysteem kan je van te voren hiervoor een ticket aanschaffen. Helaas zijn er dit jaar geen kleedaccommodaties aanwezig.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht. Daarnaast is er op het parcours van de 5 KM één waterpost, op het parcours van de 10 KM twee waterposten en de Halve Marathon vier waterposten.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden ingericht bemand door minimaal twee medewerkers. Daarnaast zullen er minimaal twee EHBO medewerkers op de fiets mee rijden met de lopers op het parcours.

Toiletten

Nabij de start/finish locatie zullen mobiele toiletten worden geplaatst.

Schrijf je in voor woensdag 24 april (12:00 uur) en ontvang een gepersonaliseerd Vestingloop Hellevoetsluis startnummer. Alle inschrijven na woensdag 24 april (12:00 uur) ontvangen een Vestinglopen startnummer zonder naam.

Zonder vrijwilligers geen vestinglopen! Help jij ons?

De Vestinglopen zijn er voor en door de mensen in de vestingplaatsen en omgeving! Als jij niet zo van hardlopen houdt of dat misschien niet kunt, betekent dit niet dat je geen onderdeel uit kunt maken van het evenement. Helpen is net zo leuk als meedoen!

Lees hier verder hoe je vrijwilliger kunt worden