Info

De Van Rooijen Accountants Vestingloop Gorinchem vindt voor de vierde keer plaats op zondag 5 maart 2023. Het is een gezellig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er is een 1 KM Familie Loop voor kinderen t/m 12 jaar, een 5 KM Loop met een prachtig parcours over de vestingwallen, voor de wat meer getrainde loper een uitdagende 10 KM Loop en de Halve Marathon voor de fanatieke hardlopers. Daarnaast is er dit jaar ook weer een 5 KM Wandeltocht over de Vestingwallen.

Het parcours biedt een mooie afwisseling tussen de gezelligheid van de stad Gorinchem en de schitterende omgeving. Het is een uitdagend en afwisselend parcours waarbij onderweg veel te genieten valt!

09.30 uur
10.00 uur
10.20 uur
11.30 uur
12.30 uur
12.45 uur
16.00 uur

Terrein geopend
Start 5 km Wandelen
Start 1 km Familie Loop
Start Corbion 5 km Loop
Start Halve Marathon
Start 10 km Loop
Einde programma

De start/finish is bij Buiten de Waterpoort. Wegens beperkte parkeergelegenheid wordt deelnemers gevraagd zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met de trein te komen. Het station van Gorinchem is op loopafstand. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Parkeren

Parkeren is mogelijk op de volgende locaties:

  • Parkeergarage Kazerneplein, Pompstraat 27
  • Parkeergarage Kweeklust, Kweeklust 1
  • Parkeerterrein Groenmarkt, Groenmarkt
  • Q park Stationsweg, Stationsweg
  • Parkeerplaats Bagijnenwal, Bagijnenwal 36
  • Parkeerplaats Stadhuisplein, Stadhuisplein

U kunt vervolgens vanaf de verschillende locaties lopend de start/finish locatie (Buiten de Waterpoort) bereiken.

Wedstrijdsecretariaat

Op het evenemententerrein (Buiten de Waterpoort) zal er een Info tent geplaatst worden waar de deelnemers/bezoekers terecht kunnen voor vragen/informatie en eventueel voor het afhalen van de startnummers/shirts.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Op het evenemententerrein is er dit jaar ook weer een tassenafgifte aanwezig, voor 2 euro per persoon kan je hier als deelnemer gebruik van maken. Via het ticketsysteem kan je van te voren hiervoor een ticket aanschaffen. Helaas zijn er dit jaar geen kleedaccommodaties aanwezig.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht. Daarnaast op het parcours van de 5 KM één waterpost, 10 KM twee waterposten en de Halve Marathon vier waterposten.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden ingericht bemand door minimaal twee medewerkers. Daarnaast zullen er minimaal twee EHBO medewerkers op de fiets mee rijden met de lopers op het parcours.

Toiletten

Nabij de start/finish locatie zullen mobiele toiletten worden geplaatst.

Inschrijvingen tot 3 februari (12:00 uur) ontvangen een gepersonaliseerd startnummer van de Vestingloop Gorinchem. Inschrijvingen na 3 februari (12:00 uur) ontvangen een Vestinglopen startnummer zonder naam.

Zonder vrijwilligers geen vestinglopen! Help jij ons?

De Vestinglopen zijn er voor en door de mensen in de vestingplaatsen en omgeving! Als jij niet zo van hardlopen houdt of dat misschien niet kunt, betekent dit niet dat je geen onderdeel uit kunt maken van het evenement. Helpen is net zo leuk als meedoen!

Lees hier verder hoe je vrijwilliger kunt worden