Info

De Vestingloop Gorinchem vindt voor de tweede plaats op zondag 7 maart 2021. Het is een gezellig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er is een 1 KM Familie Loop voor kinderen t/m 12 jaar, een 5 KM Loop met een prachtig parcours over de vestingwallen, voor de wat meer getrainde loper een uitdagende 10 KM Loop en de Halve Marathon voor de fanatieke hardlopers.

Het parcours biedt een mooie afwisseling tussen de gezelligheid van de stad Gorinchem en de schitterende omgeving. Het is een uitdagend en afwisselend parcours waarbij onderweg veel te genieten valt!

09.30 uur
10.00 uur
11.00 uur
11.30 uur
12.00 uur
12.45 uur
15.00 uur

Terrein geopend
Start 10 km Wandelen
Start 1 km Familie Loop
Start 5 km Loop
Start Halve Marathon
Start 10 km Loop
Einde programma

We mogen weer, maar samen houden we het veilig!

Geweldig dat je weer mee mag doen aan een hardloopevenement in de buitenlucht. Vanuit de overheid en de gemeente zijn er wel voorwaarden waaronder we deze evenementen mogen organiseren.

De Gedragsregels die we tijdens EPICinderunning events met elkaar respecteren en waar wij vanuit de organisatie op toetsen tijdens het evenement staan hieronder.

Samen met de onderstaande gedragsregels Corona zal je een startnummer krijgen waarop duidelijk je tijd staat dat je het eventterrein op mag komen alsook je werkelijke starttijd.

Belangrijk is dat wij algemeen de RIVM maatregelen respecteren en daarnaast zal je bij je inschrijving garanderen dat je niet ziek en snotterig etc naar het event komt.

Onze organisatie en vrijwilligers zijn ook allemaal op de hoogte van deze gedragsregels. Wordt je aangesproken, leef dan het gevraagde na en laten we er samen een mooi evenement van maken, want zo houden we het samen veilig! Veel plezier met je sportieve uitdaging. #keepitepic

De start/finish is in het Wilhelminapark. Wegens beperkte parkeergelegenheid wordt deelnemers gevraagd zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met de trein te komen. Het station van Gorinchem is op loopafstand. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Parkeren

Parkeren is mogelijk op de volgende locaties:

  • Parkeergarage Kazerneplein, Pompstraat 27
  • Parkeergarage Kweeklust, Kweeklust 1
  • Parkeerterrein Groenmarkt, Groenmarkt
  • Q park Stationsweg, Stationsweg
  • Parkeerplaats Bagijnenwal, Bagijnenwal 36
  • Parkeerplaats Stadhuisplein, Stadhuisplein

U kunt vervolgens vanaf de verschillende locaties lopend de start/finish locatie (Buiten de Waterpoort) bereiken.

Wedstrijdsecretariaat

In het Wilhelminapark zal er een Info tent geplaatst worden waar de deelnemers/bezoekers terecht kunnen voor vragen/informatie. De startnummer en shirts/bibbits worden van te voren per post opgestuurd.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Op het evenemententerrein is er dit jaar ook weer een tassenafgifte aanwezig, voor 2 euro per persoon kan je hier als deelnemer gebruik van maken. Via het ticketsysteem kan je van te voren hiervoor een ticket aanschaffen. Helaas zijn er dit jaar geen kleedaccommodaties aanwezig.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht. Daarnaast op het parcours van de 5 KM 1 waterpost, 10 KM twee waterposten en de Halve Marathon 4 waterposten.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden ingericht bemand door minimaal twee medewerkers. Daarnaast zullen er minimaal twee EHBO medewerkers op de fiets mee rijden met de lopers op het parcours.

Toiletten

Nabij de start/finish locatie zullen mobiele toiletten worden geplaatst.

Zonder vrijwilligers geen vestinglopen! Help jij ons?

De Vestinglopen zijn er voor en door de mensen in de vestingplaatsen en omgeving! Als jij niet zo van hardlopen houdt of dat misschien niet kunt, betekent dit niet dat je geen onderdeel uit kunt maken van het evenement. Helpen is net zo leuk als meedoen!

Lees hier verder hoe je vrijwilliger kunt worden