Info

Op zondag 8 oktober 2023 vindt de 4e editie van de Fysio van Lammeren Vestingloop Bergen op Zoom plaats. Een hardloopfeest dat voor iedereen iets te bieden heeft. Een ERA Contour ’t Suikerwerk 1 KM Familieloop, een Bruynzeel Keukens 5 KM Loop, een  Schouten Zekerheid 10 KM Loop en een Service Apotheken de Poort & de Grebbe wandeltocht van 10 KM. Je komt langs prachtige historische plekken zoals de Lieve Vrouwenpoort, het Ravelijn en natuurlijk de kerk, de Peperbus.

De start en finish zijn in het park Kijk in de Pot.

Het evenement geldt ook als doorstart van de Bergse Monumentenloop jarenlang georganiseerd door Atletiek Vereniging SPADO.

09.30 uur
10.00 uur
11.00 uur
12.00 uur
13.00 uur
16.00 uur

Terrein geopend
Start 10 km Wandeltocht
Start 1 km Familie Loop
Start 5 km Loop
Start de Schouten Zekerheid 10 km Loop
Einde programma

We adviseren alle bezoekers aan de Vestingloop Bergen op Zoom om met het OV te komen. Het NS station ligt op 15 minuten lopen van het park Kijk in de Pot waar de start en finish zijn. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Parkeren kan in Bergen op Zoom op diverse locaties in en om de binnenstad. Bergen op Zoom heeft twee parkeergarages: De Parade en Achter De Grote Markt.

Wedstrijdsecretariaat

In het Stadspark Kijk in de Pot wordt er een Info tent geplaatst waar de deelnemers/bezoekers terecht kunnen voor vragen/informatie en eventueel het ophalen van het startnummer of producten.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Op het evenemententerrein is er dit jaar ook weer een tassenafgifte aanwezig, voor 2 euro per persoon kan je hier als deelnemer gebruik van maken. Via het ticketsysteem kan je van te voren hiervoor een ticket aanschaffen. Helaas zijn er dit jaar geen kleedaccommodaties aanwezig.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht. Daarnaast is er op het parcours van de 5 KM één waterpost en zijn er op het parcours van de 10 KM twee waterposten.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden ingericht bemand door minimaal twee medewerkers. Daarnaast zullen er minimaal twee EHBO medewerkers op de fiets mee rijden met de lopers op het parcours.

Toiletten

Nabij de start/finish locatie zullen mobiele toiletten worden geplaatst.

Schrijf je in voor vrijdag 8 september (12:00 uur) en ontvang een gepersonaliseerd Vestingloop Bergen op Zoom startnummer. Alle inschrijven na vrijdag 8 september (12:00 uur) ontvangen een Vestinglopen startnummer zonder naam.

Zonder vrijwilligers geen vestinglopen! Help jij ons?

De Vestinglopen zijn er voor en door de mensen in de vestingplaatsen en omgeving! Als jij niet zo van hardlopen houdt of dat misschien niet kunt, betekent dit niet dat je geen onderdeel uit kunt maken van het evenement. Helpen is net zo leuk als meedoen!

Lees hier verder hoe je vrijwilliger kunt worden